בידוד בבית יכול להיות זמן מצוין לתרגול יוגה, מדיטציה וגם להתחיל תחביב או עיסוק חדשים.

10 דברים מעוררי השראה שאפשר לעשות בבידוד

עם ההנחיות החדשות נראה שכולנו הולכים לבלות זמן לא מבוטל בבית. מה עושים עם כל הזמן הזה? מבין שלל הדברים שמסתובבים ברשת אספנו עבורכם 10 דברים מעוררי השראה שאפשר לעשות בבית. ומי יודע אולי זו תחילתם של תחביב או עיסוק חדשים...

נכון, נכפה עלינו להסתגר בבתים למשך כמה שבועות ואולי אף יותר, ולמי מאיתנו שיש ילדים זה מאתגר פי כמה. אבל זה גם יכול להיות זמן איכות עם הילדים שלנו, זמן לעצור לרגע מהמירוץ של החיים ולהיות יחד. ואם אתם עצמאיים ונפגעתם מהמצב שנוצר, זה יכול להיות רגע טוב לשאול את עצמכם מה אתם יכולים לעשות בזמן הזה שניתן לכם, זה גם מה שאנחנו עושים בתקופה הזאת, אולי למשל זה הזמן לשלוף מהמגירה כמה פרויקטים ששמרנו לרגע שבו יהיה לנו יותר זמן.

הכנו עבורכם רשימה של 10 רעיונות של דברים שאפשר לעשות בבית, מוזמנים להפיץ הלאה ולשתף רעיונות נוספים בתגובות לפוסט.

1) לקרוא ספרים.

בימים האלה יותר ויותר אנשים חוזרים לקרוא ספרים, פתאום יש זמן, יורד הלחץ ואנחנו רוויי מסכים. בידוד יכול להיות זמן טוב לצלול אל תוך ספר או כמה ספרים שמחכים לנו על המדף ומעלים אבק. לנו יש המלצות לכמה ספרים מעוררי השראה עבורכם. וכמובן שאפשר גם ספרים אלקטרוניים >> לספרים אלקטרוניים באתר שלנו (הקריאה בהם דרך אפליקציית ספריאפ), ואם אתם מעדיפים אפשר גם: לספרים שלנו באפליקציית עברית.

2) לתרגל.

לרוב אנחנו צריכים לנסוע למקום מבודד כדי לתרגל ריטריט של יוגה או מדיטציה, והנה הזדמן לנו בידוד של שעות רבות בלי אפשרות לצאת מהבית. זה יכול להיות זמן מצוין להגביר (או להתחיל) את התרגול. מומלץ לבנות לו”ז קבוע של תרגול לכל יום. למתחילים מומלץ להתחיל עם המדריך המצוין OMM דקה אחת של מדיטציה.

3) לצפות בסרטים מעוררי השראה.

אם כבר אתם חורשים על נטפליקס, הנה המלצות על סרטים איכותיים ומעוררי השראה. וכאן תמצאו פוסט שכתבנו עם כמה המלצות לסרטים.

4) לסדר את הבית!

כן! זוכרים את כל הפינות החבויות בבית, את כל המגירות וכל הדברים שבמעמקי הארון או במחסן? זה יכול להיות זמן מצוין לסדר אותם. אם אתם שואלים את עצמכם מאיפה להתחיל יש כמובן את השיטה של מארי קונדו היפנית, שפיתחה מתודה שעוזרת לארגן את הבית בהתאם לצרכים ולהעדפות שלנו. ואפילו יש את הסדרה שעשו עליה בנטפליקס שבה היא מדגימה את השיטה עם משפחות שונות.

5) להשקיע בתחביבים.

לכולנו יש דברים שאמרנו שנעשה כשיהיה לנו זמן, ואף פעם לא היה לנו זמן. עכשיו יש לנו זמן בשפע וזאת יכולה להיות הזדמנות נפלאה להוציא כמה מאותם תחביבים מהבוידעם ולהשקיע בהם, ומי יודע… אולי נגלה אהבה חדשה או כיוון מקצועי חדש. רעיונות ומדריכים לא חסרים ברשת, למשל בפינטרסט המצוינת תוכלו למצוא שפע של רעיונות.

6) ללמוד.

עכשיו זה זמן מצוין ללמוד משהו חדש, משהו שמעניין אותנו. כיום בעידן האינטרנטי כמעט בכל תחום נוכל למצוא קורסים אונליין. הרבה אנשים וארגונים מציעים קורסים אונליין במחירים מוזלים ואפילו ללא עלות לרגל הבידוד. זמן העשרה.

7) לצאת לסיור וירטואלי במוזיאון.

כנראה שבתקופה הקרובה לא נוכל ללכת למוזיאון הלובר, וגם לא לאקדמיה או אופיצ’י שבפירנצ’ה. מה שכן, לאור המשבר העולמי, מוזיאונים רבים מציעים סיורים וירטואליים בחינם. תוכלו לשוטט באופן וירטואלי ברחבי המוזיאון ואפילו להתסכל על חלק מהמיצגים מזוויות שונות. גוגל יצרו פרויקט רחב של 500 גלריות ברחבי העולם, ויש גם את הגרסא המצומצמת יותר של 10 המוזיאונים המובילים.

והנה עוד כמה סיורים וירטואליים ממש שווים:

Metropolitan Museum of Art ניו יורק

The VR Museum of Fine Art מוזיאון וירטואלי

מוזיאון הגוגנהיים ניו יורק

8) לבלות זמן איכות עם המשפחה שלנו.

לרבים מאיתנו העובדה שפתאום עלינו להישאר בבית עם הילדים במשך מספר לא ידוע של שבועות הגיעה כהנחתה לא נעימה. אך כדאי לזכור שבמצב הזה יש גם אפשרות בלתי רגילה. הזמן שלנו עם הילדים שלנו יכול להיות מאוד משמעותי עבורם (וגם עבורנו). נסו למשל להתבונן בהם כאילו ראיתם אותם בפעם הראשונה, מתוך פליאה. נסו לשאול אותם שאלות בלי לקטוע אותם עם תשובה או עצה. נסו להצטרף למשחק שלהם, להקשיב למה שמעניין אותם בתקופה הזאת. נסו להציע ללמד אותם משהו שאתם ממש אוהבים, לרקוד איתם בסלון, להכין איתם אוכל, לקרוא יחד ספר… יש כל כך הרבה דברים שאפשריים ברגע שאנחנו מעניקים לילדנו מן הנוכחות שלנו. אנחנו דמויות משמעותיות עבור ילדינו, וזאת הזדמנות להיות קרובים אליהם כשאנו זוכרים שברגעים אלו ממש אנו מודלים עבורם ללהיות אדם בעולם ובכלל זה אנו מודלים שלהם להתנהלות ברגע של קושי. בתקופה הזאת חלק מהתפקיד שלנו הוא לתווך לילדנו את מה שקורה בעולם, באופן שהרוגע והביטחון שנשדר להם יעניק לילדנו שקט נפשי גם בתקופה הנוכחית. בהקשר הזה יש את מדריך מצוין שהכינו בקרן פטריציו פאולטי העולמית, עם כמה טיפים חשובים להורים (למדריך בעברית, למדריך באנגלית).

9) להצטרף לקהילות.

אחד הפירות של התקופה הנוכחית היא פריחתן של הקהילות הוירטואליות. אם אי אפשר להיפגש פנים אל פנים אפשר לפחות להיפגש וירטואלית עם אנשים שחולקים איתנו תחומי עניין ולקבל ולתת תזונה רגשית, חיזוק, תמיכה והשראה… איך מוצאים קהילות כאלה? אפשר לחפש ברשתות החברתיות ואפשר לבקש המלצות מחברים.

10) לא לעשות כלום.

ברצינות. נסו לקחת זמן מוגדר ביום (למשל שעה) ולא לעשות כלום, באמת כלום. גם לא להסתכל בסלולרי. נסו פשוט להיות בשקט. זה תרגיל רוחני מאוד מעניין שיכול להביא אותנו (בין היתר) לתובנות חשובות על הצורך שלנו להיות עסוקים כל הזמן. כאשר אנו מרפים את הצורך הזה, נוכל להיות מופתעים מן החוויות החדשות שיתגלו בפנינו.

מקווים שעזרנו לכם לפחות קצת להפיק את המיטב מהמזמן הזה בבית. מוזמנים לשתף ברעיונות נוספים בתגובות או אלינו למייל.

***

ספרים ארוכים לשעת בידוד

ספרי שירה שיעזרו לרומם את הנפש

שיר עירום

שיר עירום

לָלָה

הדיוואן - ג'לאל א-דין רומי

הדיוואן

ג׳לאל א-דין רומי

הוספת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *