אומרם מיכאל איבנהוב (1986-1900) היה פילוסוף ומורה רוחני ממוצא בולגרי, תלמידו של פטר דנוב ומייסד הענף הצרפתי של האחווה הלבנה האוניברסלית. בשנת 1937 הגיע איבנהוב לצרפת ובה העביר את רוב לימודיו, שכללו בין היתר מעל ל-5000 הרצאות בהן הוא העמיק בלימוד טבע האדם, כיחיד, בחלק ממשפחה, כחלק מחברה וכאדם גלובלי. "אני רוצה שהלימוד הזה יעניק לכם רעיונות על החיים, על עצמכם, על האופן שבו אתם בנויים, על הקשר שיש ביניכם ובין היקום כולו ועל מערכת היחסים שעליכם לשמר עם היקום, שהוא החיים".
מטרתו העיקרית של איבנהוב הייתה לעזור לאדם למצוא מחדש את המימד הרוחני שלו, שמהווה למעשה את החלק הגבוה יותר שלו או את טבעו האלוהי, על מנת שיוכל להתחזק ולהתרחב עד ללב לבו של העולם שבו הוא נמצא. "ניסיתי בעיקר להבהיר נושא מסוים: טבעו הכפול של האדם, טבעו הגבוה וטבעו הנמוך, מכיוון שזהו המפתח לפתרון כל הבעיות".
על פי איבנהוב העבודה הפנימית היא חלק מתפיסה רחבה וגדולה יותר: היא עוזרת לפתח את המודעות לכך שכולנו אזרחים של היקום, חברים במשפחה האנושית, באחווה הגדולה, בנים ובנות לאותו העיקרון הקוסמי. הלימוד של אומרם מיכאל איבנהוב מיועד לכל אדם באשר הוא, בלא הבדל בצבע העור, בלאום, בדת או בגזע ומטרתו להגשים על פני האדמה אחווה והרמוניה, למען הטוב של כל אדם ואדם.
ביוגרפיה
מיכאל איבנהוב נולד ב-31 בינואר 1900 בכפר סרבטזי שבמקדוניה, ומאוחר יותר הוא חי בורנה שבבולגריה. תקופת נעוריו עברה עליו בתנאים קשים. אולם בו בעת מותו של אביו, העוני, חוסר היציבות והמלחמות היוו עבורו הזדמנות לפתוח את כוח הרצון שלו, לטהר את תודעתו וכן ולחזק את השאיפה שלו לסייע לאנושות באשר היא.
בגיל 17 פגש איבנהוב במורה הרוחני הבולגרי פטר דנוב והיה לאחד מתלמידיו. לאחר תקופת לימודיו באוניברסיטה, הוא עבד כמחנך ומנהל חטיבת הביניים בסופיה, ובמקביל לכך הוא המשיך לעקוב באדיקות אחר לימודיו של פטר דנוב, שהיוו עבורו שדה עצום למחקר ולהתנסות. בשנת 1937 , לקראת פרוץ מלחמת העולם השניה, פטר דנוב, שהבחין כבר אז במתיחות הפוליטית שתוביל בהמשך גם לאיסור על פעילות רוחנית בבולגריה, שלח את איבנהוב לצרפת, על מנת שישמר את הלימוד וימשיך בהפצתו.
מ-1937 ואילך איבנהוב פעל לקידום הלימוד שהביא לצרפת, והשפעתו פעלה ברמות שונות של החברה. למרות הקשיים והאתגרים הרבים, הוא נותר נאמן למטרתו והמשיך לתרום ליצירתה של אחווה עמוקה בין האנשים. בשנת 1948 הוא הקים מרכזים רבים, בצרפת, בשוויץ, בבלגיה ובכמה מדינות נוספות באירופה.
ב-1959 לאחר שעמל במשך יותר מעשרים שנה להשלמת המשימה שקיבל מפטר דנוב, הוא עבר להתגורר בהודו. שם פגש את המהאווטאר באבאג‘י, שעליו אמר יוגאננדה שלפני זמן רב ניתן לו התפקיד של להדריך את הנביאים והמורים. בתקופה זו הוא קיבל גם את השם "אומרם". בשנים הבאות עד למותו ב-25 בדצמבר 1986, איבנהוב קיים אלפי הרצאות בצרפת ובמדינות נוספות. איבנהוב נהג להרצות, אך לא כתב את דבריו. תלמידיו הצרפתים הקליטו את דבריו והוציאו אותם לאור. עד כה יצאו לאור למעלה מ-90 כותרים, ותורגמו ל-42 שפות.