למה חדקרן
חד הקרן הוא יצור מיתי הקיים בתודעה האנושית החל מהזמן העתיק ואף על פי שלא קיימת הוכחה לקיומו הפיזי, הוא היווה מאז ומתמיד סמל לטוהר, אלוהות, ענווה וחמלה. חד הקרן מוזכר במסורות רבות והתגלה בממצאים ארכאולוגיים במסופוטמיה, מצרים, אירופה, האי הבריטי, אפריקה ואסיה.
חד הקרן בתחילת דרכו מסמל את החיה הפראית הזקוקה לאילוף. לאחר מכן הוא הטבע הפראי שעבר תהליך של טיהור. בקרנו האחת הוא מאחד את הניגודים, החייתי והרוחני, ומבטא את היסוד האחדותי הקיים מעבר לכל הדברים. לפי האגדה, כשהנחש מרעיל את מי השתייה, החיות מחכות לחד-קרן שיבוא ויטהר את הרעלים, פירוש הדבר שמי שקשור לגרעין הפנימי שלו יכול לנטרל מעצמו ומאחרים את הרעל של הרגשות השליליים.
לאונרדו דה וינצ'י כתב באחת ממחברותיו: "חד הקרן, על אף היותו חסר רסן וחסר שליטה עצמית, אהבתו לבתולות טהורות מביאה אותו לשכוח את אכזריותו ואת טבעו הפראי. ובהטילו הצידה את פחדיו, מתקרב הוא אל מקום יושבה של עלמה ונרדם בחיקה, וכך הציידים תופסים אותו…"
במסורת הסינית חד הקרן (קי-לין) נחשב לאחד מארבעת בעלי החיים המקודשים והופעתו מבשרת על שלטון של קיסר צדיק.
במסורת ההינדית מתואר אדם בשם רישירינגה, שנולד לאביו קסיאפה לאחר שהחליט לחיות חיים של עוני ומדיטציה ביערות. רישירינגה נולד עם קרן שיוצאת ממצחו, רעיון מעניין לכשעצמו אשר מסמל את התפתחות תפקודי החשיבה והרגש הגבוהים יותר באדם. אם נתבונן באזור שממנו יוצאת הקרן, מרכז המצח בין העיניים ומקום מושבה של העין השלישית הרוחנית, נמצא שם חלק ייחודי מאוד במוח: האונה הקדם מצחית (prefrontal lobe). אזור זה הוא שאחראי על התפקודים הגבוהים יותר באדם, תפקודים כגון חשיבה, קבלת החלטות, תכנון, מענה על הגירויים החיצוניים מתוך הבנה ואולי התפקוד החשוב מכל – שליטה רגשית. כך, בעזרת קרנו, חד הקרן מגלם את הדיוק החד של התודעה הגבוהה, שכוחה ממקד ומכוון, מבין ומרפא.
אם נמשיך את תנועת האלכסון שיוצרת הקרן פנימה, אל תוך המוח, נראה שהיא חוצה את כל "שלושת המוחות של האדם", (המוח הזוחלי, המוח הלימבי והקורטקס), כפי שתיארם בשנת 1952 חוקר המוח פול מקלין, ומחברת ביניהם, כך המוחות השונים נבנו בהדרגה אחד מעל לשני, כשכל מוח חדש משכלל ומעדן את התפקודים של קודמו.